Restaurant Historia Hoe kan U ons vinden? Webcam Foto´s Contact

 
Historiek " El Nautil " aan het kanaal van St. Margarita

Het Restaurant " El Nautil " kwam in 1969 in Belgische handen. Ondertussen heeft het al een hele geschiedenis meegemaakt: oorspronkelijk een bar - restaurant en aan het kanaal de aanlegsteiger waar een eerste watermotor kon gehuurd worden .Momenteel behoort de aanlegsteiger ook bij het restaurant , en is het de ideale plaats om met allerlei boten aan te meren…. Tussendoor kan men genieten van  een verfrissend Belgisch biertje of een hapje in het restaurant . Het  terras is ook een trekpleister voor natuurliefhebbers, want van daaruit heeft men een schitterend zicht op het natuurgebied  " Aiguamolls  " …. een domein dat alle rust uitstraalt. Sinds 2000 wordt het restaurant uitgebaat door Véronique en Dirk , ook van Belgische afkomst ! Zij staan het hele jaar door – dus niet enkel de zomermaanden – ter beschikking van de klanten . Na de nodige verbouwingswerken aan het restaurant en aan de keuken kunnen Véronique en Dirk er dus dagelijks hun klanten verwennen. Aarzel niet om een bezoek te brengen aan het restaurant ! Kom er gezellig tafelen in een sfeervol kader.

De Chef:

Onze chef, Dirk Van Meenen , heeft in het Belgisch restaurantwezen al meer dan zijn strepen verdiend.
We zagen hem aan het werk bij traiteur – vishandel " Paelinck " in Gent en in het restaurant " ´t Keukentje " in Deurle.- Sint. Martens. Latem. Toch besloot hij zijn horizon te verruimen en hij trok de grens over, richting Spanje, Costa Brava ! Hij vond uiteindelijk zijn droom plekje in Roses- St. Margarida.... het restaurant " El Nautil " , gelegen aan het kanaal.! Op de spijskaart bieden wij allerhande Belgische gerechten aan , verfijnd met de nodige " Mediterrané- toets " . We hebben het hier over zowel de visschotels als het uitgebreid assortiment vleesgerechten… met uiteraard " de " Belgische specialiteit " mosselen met friet .
Het hele jaar door verwennen wij U allen, en wij hopen u eens te mogen verwelkomen in dit heerlijke stukje paradijs op aarde.


Restaurant El Nautil Avinguda de la Bocana 21 E-17480 Roses Costa Brava Tel: (+34) 972 151518 Email: info@elnautil.com