Nederlands

Welkom!

Van harte welkom op de website van het Belgisch restaurant  “El Nautil”.  Dit gerenommeerde restaurant aan de Spaanse Costa Brava bevindt zich in Sta. Margarita, aan de Avinguda de la Bocana en direct aan het water.

Het restaurant is sfeervol ingericht en heeft een gezellig buitenterras aan het kanaal met een uniek uitzicht op het achterland en de Pyreneeën. Het kent een ongedwongen sfeer waarbij ontspannen en genieten voorop staat.

Het restaurant met zijn Belgische georiënteerde keuken wordt steevast zeer gewaardeerd door onze internationale gasten. Dit komt niet alleen tot uiting op ‘social-media’ maar meer nog doordat onze gasten er steeds weer graag terugkomen.

Kom en overtuig u zelf van de fantastische, ontspannende ambiance en onze heerlijke gerechten!

Ons verhaal

De eigenaren Dirk en Veronique zijn met hart en ziel bezig zijn met hun restaurant. Dirk kan terugkijken op een mooie carrière in het restaurantwezen die begon bij traiteur-vishandel ‘Paelinck’ in Gent, gevolgd door restaurant ´t Keukentje’ in Deurle/Sint-Martens-Latem. Hier heeft Dirk door de jaren heen de kneepjes van het vak geleerd en zich ontwikkeld als allround vakman. Zijn liefde voor een degelijke, goede keuken met dagverse producten en met de nadruk op eerlijke gerechten vinden we dan ook terug in al zijn creaties. Veronique draagt als goede gastvrouw zorg voor de correcte bediening, de juiste dranken en een soepel lopende organisatie zodat de gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten in een sfeervolle ambiance.

In 2000 hebben Dirk en Veronique de stap genomen om zelfstandig verder te gaan in Spanje. Daar zijn ze uiteindelijk terecht gekomen bij restaurant ‘El Nautil’, Santa Margarida nabij Roses aan de Costa Brava. Daarom treft u op onze menukaart allerhande Belgische gerechten aan, verfijnd met een ‘Mediterrane-touch’: visschotels, een uitgebreid assortiment vleesgerechten en natuurlijk de Belgische specialiteit ‘mosselen met friet’.
Dirk
Chef
Veronique

vlees

Entrecôte*

Filet Pur*

Rum steak*

Kipfilet* 

Steak Tartaar

*Al onze gerechten zijn te verkrijgen met: béarnaise, Champignon- of pepersaus

Vis

Gebakken zeetong

Kabeljauw met groentesaus

Tarbot met groentesaus

Zalm met groentesaus

Zeebaars gebakken

Salade tonijn & perzik 

Zeevruchten

Reuzengambas a la plancha

Mosselen op Vlaamse wijze

vudfhvdf
SONY DSC

Huisgemaakte nagerechten

Chocolademousse

Tiramisu

Crema Catalana

Sfeer beelden

El Nautil